CORINE NARANJI

 

Homepage   

EnglishUK   

Corine

Bittere Thee

Bitter Tea

Nou, Doei !

Zahra

Alles is anders

Lina & Lotte

Het geheim van Lina & Lotte

Een kast vol kleren

Boekbespreking

Recensies

Fotoīs

Lezingen

Nieuws

Gastenboek


 

 

In oktober 2010 is het vervolg in de Lina & Lotte serie verschenen:

Een kast vol kleren        Corine Naranji  

Wat doe je als je ouders geldproblemen hebben en je geen kleedgeld meer kunnen geven, terwijl je juist dol bent op shoppen?

Lina en Lotte laten het er niet bij zitten. Ze worden creatief en met de hulp van een handige oma lopen ze al snel toch weer in hippe kleertjes rond en gaan zelfs meedoen aan een ontwerp-en naaiwedstrijd voor tienermeiden.

Hun nieuwe Amerikaanse klasgenote Alice, een vroegwijze schoonheid, populair en zeer modebewust, bekijkt hen met argusogen. Ze vindt Lina en Lotte wel handig, maar modieus is anders. Redenen genoeg om hen te kleineren. Aanvankelijk zijn Lina en Lotte vatbaar voor de beledigingen van Alice, maar uiteindelijk krijgen de twee vriendinnen steeds meer succes en heeft Alice het nakijken.

Lotte heeft een nog grotere tegenvaller te verwerken. Haar ouders moeten hun mooie vrijstaande huis verkopen en het gezin moet verhuizen naar een eenvoudige huurwoning.

Ook Lina heeft haar problemen: haar stiekeme verkering met Robin blijkt ondoenlijk en bovendien krijgt ze steeds meer te maken met de plannen die haar ouders voor haar hebben: een toekomst met haar neef Jafar uit Marokko. Hoe kun je de goedbedoelde plannen van je ouders weerstaan?  

Tegenvallers en troost, creativiteit en strijd, uiterlijk en mode. Al deze elementen die de auteur in haar nieuwe boek verwerkt zullen naast de hedendaagse problemen vanwege de kredietcrisis jonge tienermeiden weten te boeien.  

Vanaf  12  jaar.  

2010 - Clavis - Hasselt - BelgiŽ

Terug