CORINE NARANJI

 

Homepage   

Nieuws

EnglishUK   

Corine

Bittere Thee

Bitter Tea

Nou, Doei !

Foto´s

Lezingen

Gastenboek

Kinderboeken:

Zahra

Alles is anders

Lina & Lotte

Het geheim van Lina & Lotte

Een kast vol kleren

Zij is dun en ik ben dik

Boekenbeurt

Recensies

Gastenboek


 

     

Lezing 1:       Bittere Thee.  

Aan de hand van haar autobiografische roman “Bittere Thee”, vertelt Corine Naranji over het leven in Iran ten tijde van de laatste Sjah, de Islamitische revolutie van 1978-79 (nu 25 jaar geleden) en de grote veranderingen onder het regime van de nieuwe leider Ayatollah Khomeini.

Corine huwde in de jaren zestig een Perzische student bouwkunde in Delft. Het was liefde op het eerste gezicht. Ze kregen een zoon en verhuisden naar Perzië, waar haar man een bouwbedrijf oprichtte. Vele jaren woonden zij gelukkig in Teheran en kregen er nog een dochter. De revolutie dwong de schrijfster definitief naar Nederland terug te gaan. Haar man bleef uit solidariteit met zijn land, zijn volk en zijn familie achter in Iran….

De lezing gaat vergezeld van een powerpoint presentatie met een aantal eigen dia’s van Iran.

Lezing 2:       De laatste keizerin.                  

In de periode dat Corine Naranji in Iran verbleef was Farah Diba haar keizerin. Corine zag hoe geliefd ze bij het volk was en hoeveel zij speciaal voor de vrouwen van Iran heeft betekend. De revolutie in 1978-79 maakte een eind aan het 2500 jarige keizerrijk in Perzië.  

In mei 2007 had Corine een onderhoud met Hare Majesteit Farah Pahlavi. Hierbij vertelde de ex-keizerin veel over haar jeugd, haar tijd als keizerin, de revolutie, de dood van haar echtgenoot de Sjah en wat er daarna allemaal gebeurd is.

Aan de hand van unieke foto’s vertelt Corine Naranji hoe Farah Diba  als gewoon burgermeisje werd uitverkoren om de vrouw van Sjah Mohammed Reza Pahlavi te worden en later zelfs tot keizerin te worden gekroond. De presentatie geeft tevens in vogelvlucht een overzicht van de 7000 jaar oude geschiedenis van Perzië, waarbij Corine bijzonder boeiend weet te vertellen over de Kadjaren keizers, die er uitgebreide harems op na hielden en in exorbitante luxe leefden. Hierbij vergeleken was het leven van de Pahlavi’s bijna sober te noemen. 
Na het vertrek uit Iran en het overlijden van de Sjah kort daarna, leeft Farah Diba deels in Frankrijk, deels in Amerika. De dood van haar dochter Leila in 2001 en recent van haar zoon Ali Reza, heeft haar bijzonder aangegrepen…

Nadere informatie kunt u inwinnen bij Corine Naranji via haar e-mail adres: corine.naranji@ziggo.nl  

Scholen en verenigingen kunnen contact opnemen met:
Stichting
Schrijvers School Samenleving
 
Schrijvers School Samenleving (SSS) bemiddelt en adviseert bij het organiseren van lezingen door schrijvers.

Huddestraat 7, 1018 HB Amsterdam
Tel.no.: (020) 6 23 49 23 / Faxno.: (020) 4 20 63 19
info@sss.nl

  Zie ook de pagina: nieuws